print header

שמיעה טובה זו איכות חיים וזה אפשרי

ירידה בשמיעה היא תופעה עולמית רחבת היקף, והיא עלולה לפגוע משמעותית באיכות החיים שלנו. על אף ההנגשה הרבה שיש כיום, עדיין אנשים רבים מתמודדים עם בעיות שמיעה מבלי להיות מודעים לכך. הדבר יכול ליצור תסכול רב, וחשוב לדעת כי יש פתרונות שונים שיכולים לסייע בנושא ולשפר את איכות החיים באופן משמעותי.
 
איך לשפר את איכות השמיעה: איש מבוגר וילדה

איך יודעים שיש בעיה בשמיעה?

למרות שיש הרבה סימנים מחשידים, לא ניתן להבחין בוודאות אם השמיעה אכן הידרדרה מבלי לעבור בדיקת שמיעה, שנעשית דרך קופת החולים ובהתאם להפניה של רופא אף אוזן גרון. אם אתם שמים לב לאחד הסימנים הבאים או יותר, מומלץ לגשת לקבל הפניה לבדיקת שמיעה:

  • הרגשה שהאנשים סביבכם אינם מדברים ברור, אלא ממלמלים: זהו סימן מחשיד לירידה ביכולת לשמוע ולהבין את הנאמר.
  • צורך להגביר את עוצמת השמע בטלוויזיה או ברדיו, עד לרמה שבה הסביבה מעירה על כך.
  • קושי לנהל שיחה בטלפון: אנשים עם ירידה בשמיעה נעזרים בקריאת שפתיים ובהבעות פנים לצורך הבנת הנאמר, גם אם לא במודע. בשיחת טלפון לא ניתן לראות את פני הדובר וצריך להישען רק על יכולת השמיעה, כך שייתכן שקושי לשוחח בטלפון יצביע על ירידת שמיעה.
  • קושי משמעותי לנהל שיחה בסביבות רועשות: אנשים עם ירידה בשמיעה מתקשים מאוד בסביבות רועשות, כיוון שהם מתקשים בהפרדת הדיבור מרעש הרקע.
כך שאם אתם מרגישים שהאנשים שסביבכם ממלמלים, אם אתם מוצאים את עצמכם שואלים ״מה?״ לעיתים קרובות מידי או אם קשה לכם להבין אנשים דרך הטלפון - אלו הם רק כמה מהסימנים לכך שמומלץ לכם לגשת לבדיקת שמיעה. חשוב לדעת, במצב של ירידת שמיעה מומלץ להיעזר במכשירי שמיעה מתאימים, שיכולים להביא לשיפור משמעותי באיכות החיים.

איזה מכשיר שמיעה מתאים?

מכשיר השמיעה מותאם על ידי קלינאי התקשורת בהתאם למשתנים רבים: ירידת השמיעה, מצב רפואי, אורח החיים, העדפות אישיות וכן הלאה. כיום יש מכשירי שמיעה מתקדמים ואיכותיים שעבורם תוכלו לקבל סבסוד דרך קופת החולים.
איך לשפר את איכות השמיעה: אישה מקשיבה ללחישה של ילדה

איך מקבלים סבסוד מקופת החולים לרכישת מכשירי שמיעה?

אחת ל-3.5 שנים מגיע לכם לקבל סבסוד מקופת החולים לרכישת מכשירי שמיעה. כך תתחילו בתהליך:
  • קביעת תור לרופא אף אוזן גרון: הרופא יבדוק את האוזניים שלכם ויפנה אתכם לבדיקת שמיעה.
  • בדיקת שמיעה: הבדיקה מתבצעת באחד ממכוני השמיעה של קופת החולים, או באחד ממכוני השמיעה המבצעים בדיקות שמיעה עבור לקוחות הקופה.
  • קביעת תור להתאמת מכשירי שמיעה ממכון שמיעה השייך לקופת החולים, או באחד ממכוני השמיעה הנמצא בהסדר עם קופת החולים.

מכשיר השמיעה Oticon Real: הכי קרוב לשמיעה טבעית

לאחרונה הגיעו לארץ מכשירי ה-Oticon Real, מכשירי שמיעה שמשולבת בהם מערכת בינה מלאכותית מהפכנית שמייצרת איכות צליל מדהימה. המכשירים האלה עובדים בגישת ה-BrainHearing, שמטרתה לתמוך באופן הטבעי שבו המוח מעבד מידע שמיעתי. בגישה זו הדגש הוא על פעולת המוח, אשר אחראי לפיענוח הצלילים ולהבנת משמעותם. הדבר נעשה באמצעות מנגנון בינה מלאכותית הנקרא DNN - רשת עצבית עמוקה.
 
מכשירי ה-Oticon Real מסייעים בסינון רעשים הידועים כמטרידים – רעשי רוח ומגע במכשירי השמיעה. נגיעה מקרית של אצבע או שיער, תזוזה של המשקפיים או אפילו משב רוח יכולים ליצור רעשים לא נעימים שמפריעים לקיום שיחה תקינה. ה-DNN לומד מניסיון שנצבר באמצעות פעולות חוזרות, בדומה לאופן בו המוח שלנו לומד. בזכות טכנולוגיה מתקדמת זו, מכשירי שמיעה אלה מסוגלים לנתח 12 מיליון צלילים מחיי היומיום ולגרום לכך שהם ישמעו באופן מובחן וברור יותר.
 
מכשירי השמיעה Oticon Real מעניקים רמה אחרת וחדשה של איכות הצליל. הנוחות ביחד עם חידושים פורצי דרך מאזנים באופן מיידי ומדויק קולות פתאומיים שקטים וחזקים. בזכות מכשירי השמיעה תוכלו ליהנות מחווית שמיעה טובה יותר. 
 
אתם מוזמנים לפנות למומחים שלנו לייעוץ בנושא
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.